Lee-Ann

Lee-Ann

Op 3 augustus 1970 werd in de stad ‘s-Gravenhage een meisje geboren. Samen met haar ouders verhuisde na een tijdje naar het gezellige Brabant. Daar begon haar carrière al op vroege leeftijd. Dat wil zeggen, met een schep in het zand als microfoon naast het opblaasbare bad wat gebruikt werd als podium schreeuwde zij als tweejarige peuter de gehele camping vroeg in de ochtend wakker met het oh zo bekende liedje “meisjes met rode haren”. Het zingen ging haar beter af dan het praten.

Zo door de jaren heen hebben zowel familie, vrienden en kennissen heel wat huiskamer optredens meegemaakt. Zo kwam zij in de tijd dat de film Grease erg populair was, graag elke avond in haar Olivia Newton John outfit de trap af terwijl zij het prachtig ‘Hopelessly devoted to you” voor haar ouders zong.

In haar tienerjaren houdt Lee Ann het even stil. Tot haar zeventiende verjaardag. Op bezoek ergens in Scheveningen wordt een microfoon voor haar mond gehouden. Vanaf dat moment is zij niet meer te stoppen. Vier maanden na dit ‘ongelukje’ stopt zij met naar school gaan en durft de grote stap te zetten naar de artiestenwereld.
Al gauw komen er fantastische ‘klussen’ op haar pad. Niet alleen nationaal maar ook internationaal worden deuren voor haar geopend. Zo mag Lee-Ann in Duitsland mee met niemand minder dan de George Baker Selection, voor hun CD “From Russia with love” te promoten in grote televisie shows.

Terug in Nederland gaat zij voor de voorprogramma’s van onder andere Rene Froger en Andre Hazes. Ook de soundmixshow ontgaat haar niet in 1994 waar zij als Laura Pausini hoge ogen gooide. Dan gaat de bal echt rollen en is zij vaker te zien in tv programma’s zoals ‘Wie Ben ik”.
Van Koninklijk Theater Carré tot Theater Vredenburg, van de Brabanthallen tot een klein cafe in de Jordaan. Van Moskou tot Portugal, noem het maar op en zij is er geweest.

Ze is gegroeid van een zangeres naar een multitalent. Of het nu gaat om dinner shows, thema feesten, solo optredens met en zonder orkest  of alleen begeleiding op piano, zingende typetjes, presenteren van programma’s en gala’s. Het is altijd een sucses.

Elke dag geniet zij nog steeds met volle teugen van dit vak

Zang

Rob Ronalds

 

Feest zanger

 

Wat gaan we allemaal doen ?

Een zomertour is in de maak. Te samen met RWM Productions gaan we een podiumwagen tournee doen, hierover binnenkort meer informatie. Tevens zijn we druk bezig met een nieuw TV format in binnen en buitenland, hierover later meer.

2011

Zangtechnisch lekker van start gegaan, over het aantal optredens niet te klagen, kortom een goed begin is het halve werk. Bij de vele optredens in de Oostenrijkse bergen ging het publiek weer lekker uit z’n dak. Daar door dacht ik elke keer “Wat is het leven toch mooi” meteen de titel voor de single die in februari 2011 verscheen. In de Zomer van dit jaar werd ik benaderd door DJ Gerrit en Scotch om samen een leuke zomerhit te maken en “Palo Palo Bonito” is geboren. Een single waarbij stil staan onmogelijk is. Voor de videoclip zijn we afgereisd naar het mooie Eiland Mallorca en hebben hier de opnames gemaakt waar ook de film Volle Maan was opgenomen. Nu de laatste maanden van 2011 zijn aangebroken, zijn we druk bezig met de nieuwe winterhit en de aansluitende winter tour in Oostenrijk. Natuurlijk ben ik ook elk weekend in Nederland voor de diverse optredens. “Lekker bezig” En ik zie je in het vliegtuig wel.

2010

In dit jaar kwam mijn tweede solo album uit de “Best Of Rob Ronalds” hierop zijn al mijn bekende nummers terug te vinden. Tevens in dit jaar verscheen de hit “Hela Hola tut Hola” in de zomer van 2010 speelde het Nederlands elftal de WK en hiervoor heb ik een WK versie van het Rode Lampie opgenomen met de titel “We gaan voor niemand aan de kant” (nou ja alleen voor Spanje dan) Net na het WK en om de teleurstelling te verwerken heb ik toen de single “Op De Camping” uitgebracht.

2009

“Haar Rode Lampie” staat nog in de hitparade en haalt zelfs een top 20 notering. In de Nederlandstalige op 30 zelfs op plaats Nr. 3. Volgens Berk Music moet er direct nog een single achteraan en vervolgens komt “De Heilsoldaat” uit. Een oude hit van Marc Winter. Heel toepasselijk want Rob breekt met “De Heilsoldaat” in de meest bekende wintersportplaatsen in Oostenrijk weer menig apres-ski tent af .

In maart van dit jaar produceert Rob met zijn dochterbedrijf Singleclip weer een leuk Tv programma. Bedoeld voor TV Oranje, dit in samenwerking met Feestartiesten.nl. In dit programma treden collega artiesten in de sneeuw van Westendorf, Brixen en Kirchberg op. Ook worden hier opnames van gemaakt.

Het gehele jaar door produceert Rob ook diverse videoclips voor collega’s. De uit de hand gelopen hobby van Rob wordt bijna een dagtaak. Rob zegt heel simpel : “stel dat ik niet meer kan optreden of de mensen vinden me niet meer leuk of ik wordt er te oud voor, dan kan ik altijd dit werk blijven doen”. Nieuwe plannen worden gemaakt voor een nieuw Tv programma en er worden een aantal programma’s opgenomen, maar hierover op kort termijn meer.

In Juli van dit jaar verscheen de nieuwe single “Meisjes van de Nacht” de oude hit van Edwin Roelvink wordt opgepoetst en voorzien van een Rob Ronalds sausje. Iedereen die de plaat in deze uitvoering hoort zegt: “Ja, deze hoort er helemaal bij”

Ook dit jaar treedt Rob weer op aan de Costa’s ook al doet hij het een stapje minder deze zomer in het buitenland vanwege de vele optredens in Nederland.

Voor het komende winterseizoen zijn de contracten met de bekende Apres Ski locaties al weer getekend, zodat je Rob de komende wintermaanden weer overal kan tegenkomen.

2008

Het jaar begon niet zo fraai voor Rob, zijn gezondheid liet wat te wensen over. Hij belandde dan ook in het ziekenhuis alwaar hij wordt geopereerd aan zijn vervelende galblaas. Rob is maar liefst 4 maanden uit de roulatie . Terwijl zijn nieuwste single goed gedraaid wordt op de radio en in de horeca gaat een iedereen weer uit z’n bol met “Och was ik maar bij moeder thuis gebleven” een oude hit van Johnny Hoes. Aan het eind van 2008 neemt Rob weer een nieuwe single op “Haar Rode Lampie” toen Rob voor het eerst het nummer in de demofase hoorde was hij niet meteen enthousiast, moet ik dit wel gaan zingen. Maar al gauw was het nieuwe arrangement gemaakt door Waylon van de Heijden en sprongen de vonken ervan af. De feestplaat van 2008/2009 is geboren, de single gaat over de dames van lichte zeden. Er wordt een super leuke videoclip opgenomen met een caravan met een actrice achter het raam in het rode licht. Check youtube om de clip te bekijken, of ga naar videoclips op de homepage. Rob is weer volop bezig en treedt volgas op in binnen- en buitenland.

2007

Een nieuw jaar is aangebroken en in dit jaar gaat een hoop veranderen. Er komt in Januari een nieuwe single uit met de titel “Samen Dansen” Rob maakt deze plaat samen met DJ Maurice van de Ski Safari Dvd en CD. Er word een clip opgenomen van Samen Dansen en Rob begint aan een nieuwe uitdaging, SingleClip. Met Singleclip neemt Rob voor andere artiesten videoclips, bedrijfreportages promotiefilmpjes op. Hij is de cameraman, regisseur en producent in 1. In April van 2007 gaan de remmen los op Album, DVD en single gebied Rob tekent een platencontract bij Berk Music. Zo begint 2007 in ieder geval niet zonder nieuwe dingen.

2006

In het najaar van 2005 brengt Rob de single “Als je moet gaan” Ik laat je vrij uit en deze single loopt 2006 nog even lekker door, een melodietje wat echt in je hoofd blijft hangen. De Single wordt samen met oud collega Frank van Cooldown cafe en Robin van FRG music gemaakt. de single was goed voor een top 100 notering. Tevens werd Rob in dit jaar de vaste presentator van het goed bekeken programma Holland Clip Festival op Tv Oranje, in dit programma ontvangt Rob collega artiesten en komt u als kijker dingen te weten die u nog niet wist van de artiesten. Het programma is elke dag op TV Oranje om 19:00 een half uur genieten. 2006 was het jaar van de Woppers. Met de Woppers scoorde Rob een bescheiden hit met Nederland Ole Ole door regelmatig in het nieuws te komen met de omstreden groep volgde een aantal leuke optredens met de Woppers. In dit jaar reisde Rob ook de meest bekende zomervakantie plaatsen af. Zo was hij in Lloret de Mar op Mallorca in de Party Bunker te Siofok Hongarije, Serapsu hotel Alanya Turkije, Riu Pallace Dominicaanse Republiek. en de hele winter in de Oostenrijkse sneeuw, tussen de buitenland optredens is Rob elke week van Donderdag t/m Zaterdag in Nederland om de fans te dienen.

2005

Het jaar is nog maar een paar maanden oud en Robbie timmert al weer lekker aan de weg. Zo was hij de gehele winter in de meest bekende wintersportplaatsen voor de Snow Promotie Tour. Voor de komende zomer maanden staan de Spaanse Costa’s op het programma en komt er weer een nieuwe single aan. Ook werd de huiselijke kring uitgebreid met een Berner Senne puppy “Flugel” samen met zus Angel waken zij nu over Papa en Mama Ronalds. wordt vervolgd…………

2004

Het jaar van Robbie Ronalds, en waarom zult u denken?

In 2004 gaat letterlijk en figuurlijk “het dak eraf” dit wordt het gloednieuwe album met eigen teksten gebaseerd op jaren 80 hits, zoals: Breek de tent maar af, Zoenen, Ab Normaal (Leader TV Programma), Jou voor mij alleen, Ik hoef toch niet meteen te trouwen, Op de lange latten etc. Een Cd die je niet mag missen.

Als voorproefje is van het album al een single gelanceerd “Breek de tent maar af” wat in de kroegen en de Apres-ski Scene nu al een hit is. Op de Go Apres Ski in Den Haag en Den Bosch zal meer van Robbie te horen zijn.

De promotie van het nieuwe album schiet niet te kort, tijdens de Ab Normaal televisie uitzendingen wordt behoorlijk ge-PR-d door Ab en Bef (Beverly.

Aan sponsoren ontbreekt het ook niet, Stergam Amstelveen, Mecedes Nederland, FTV prod, EMI Dinomusic en Dubbelfris ondersteunen Robbie in 2004.

2003

Ook in dit jaar heeft Robbie Ronalds niet stil gezeten; 3 keer in de week op TV met Ab Normaal, de manier om bekendheid te krijgen.

Samen met Ab Normaal was Robbie bij Go Apres Ski 2003 in het Congrescentrum te Den Haag, hier ging op “het dak eraf”. Zo’n 10.000 mensen gaan uit hun dak op dit evenement, misschien wel de inspiratie geweest voor een album van Robbie.

Aan optredens in het binnen- en buitenland ontbrak het dit jaar zeker niet, Spanje, Oostenrijk,Italie, Dominicaanse Republiek en natuurlijk ook dichterbij was Robbie te horen en te zien.

2002

Het jaar is nog maar net begonnen en “Ja Hoor” de single Kleine Blonde Mariandel verschijnt samen Ab Normaal, zelfs met een videoclip, opgenomen in de Oostenrijkse sneeuw. Het kan gewoon niet op, je krijgt er gewoon de kriebels van. Dit werd de nieuwe single samen met het Cooldown Cafe.

Dit jaar op de nacht van Oranje (Rotterdam Ahoy) entertainde Robbie maar liefst 10.000 man. Grotere menigte stonden Robbie op te wachten, Koninginnedag 2002 op het Museumplein te Amsterdam, georganiseerd door Radio 538 en Cafe La Bastille, dit trok maar liefst 125.000 mensen. Inmiddels hoort Robbie tot het vaste interieur van het Go Apres Ski evenement wat werd gesponsord door Flugel en andere.

Door LUV geinspireerd (Sha La La La La Sha La La La La La) komt wederom een feestnummer tot stand, He Hallo zeg wat ben jij een Kanjer.

Robbie trad op 21 juni van dit jaar in het huwelijksbootje, een onvergetelijke dag op Slot “de Haar” te Haarzuilen. Zelfs tijdens de huwelijks plannen vond hij de tijd om voor zijn aankomend echtgenote Petra een tekst te schrijven gebaseerd op “She” van Charles Aznavour. De single “Zij” werd net na de bruiloft gelanceerd, een nummer waar je niet zonder zakdoek of tissues naar kan luisteren, vol uit het hart dus.

Dat Robbie aan het “bouwen” was blijkt doordat hij 40.000 kinderen entertainde op het Lego World Spektakel in Zwolle. Ook was hij te zien en te horen op het evenement

50 jaar Zeeman te Arnhem in het.

In het Gelredome te Arnhem werd een tweedaags evenement georganiseerd voor Unilever, ook hier gaf Robbie twee wervelende optredens.

2001

Dat Robbie gewend was in Ahoy te staan blijkt wel uit het feit dat Foxkids hem uitnodigde voor Foxkids Planet Live met de Cooldown Cafe en de Cooldown Kids voor 4 shows. Zelf de coryfee Henny Huisman (Met z’n Allen) deed met Robbie mee. Als of dit nog niet genoeg was werd een gouden plaat uitgereikt voor het nummer “Hey Baby Oeh Aah” aan Robbie en het Cooldown Cafe.

Voor en tijdens de thuiswedstrijden van Ajax was Robbie de vaste publiekslieveling in de Amsterdam Arena, hij speelde zich werkelijk “rondom” in de kijkert.

Dit jaar was erg druk als het gaat op optredens, televisieopnames, evenementen en ontwikkelingen.

2000

Dit jaar begon met de TV carriere bij Ab Normaal toen nog Yorin. Ook bij Dennie Christian’s programma Hoeba Hop is Robbie te zien.

Robbie werd gevraagd om de leadzanger te worden bij het alom populaire Cooldown Cafe, hier hoefde Robbie niet lang over na te denken, dit was je van het. En hij struinde samen met het Cooldown Cafe het hele land af, optreden hier optreden daar, soms wist hij niet eens waar. ’s lands grenzen werden overschreden en hit na hit werd gemaakt.

 Voor het Millenium

Hoe het eigenlijk allemaal begon,

Rob Ronalds is geboren op 31 januari 1966 in Amsterdam. Eind jaren tachtig gaat hij serieus aan de slag met zijn zangcarriere. Al snel blijkt dat Rob niet alleen talent heeft voor zang maar ook als entertainer. Hij doet mee aan talloze talentjachten in het land en doet hiermee veel ervaring op. Vaak weet hij door een perfecte balans tussen entertainment en zangkwaliteit als winnaar uit de bus te komen. Overigens is juist het verkleinen van de afstand tussen de zanger en het publiek zijn sterke kant.

In 1992 verschijnt Rob voor het eerst op de televisie, hij komt door de voorrondes van de RTL 4 Soundmixshow van Henny Huisman. Hij zet hier een indrukwekkende imitatie neer van Rene Froger en zet hier zijn eigen toon mee. Door de opgedane ervaringen wordt Rob in 1993 uitgenodigd als gast op de Tros Zomer Tour en is hij 2 jaar lang de vaste gast bij de Tel & Bel Show van Radio 10 Gold.

Als 1996 begonnen is breekt er een nieuw tijdperk aan voor Rob, hij wordt geselecteerd als publieksentertainer bij het familie televisieprogramma Te Land, Ter Zee en in de Lucht van de Tros, dit heeft Rob voor 3 seizoenen voor zijn rekening genomen

Concurrent van de Tros, RTL 4 en Joop van den Ende zijn ook overtuigd van de kwaliteiten van Rob, een nieuwe uitdaging doet zich voor, presentatie in het Karaoke Cafe van Showbizz City van Joop van den Ende te Aalsmeer. Dit heeft Rob 2 seizoenen gedaan, maar het grotere roept.

Tevens heeft Rob zijn bijdrage geleverd aan de zomertour van Radio Noordzee, hier trad hij op als zanger/presentator bij diverse spel en quizprogramma’s.

Repertoire

Het repertoire van Rob Ronalds is zo divers, beginnend met feest, ballads, Apres Ski, Pop, Nederlandstalig kortom u vraagt en hij zingt.

 

Zang

Genres

  • de sjonnies
  • Entertainer
  • feest
  • koning
  • Live
  • nederladstalig
  • polonaise
deel deze pagina: